Video: Anekdota dhe mesele nga Drenica!


Dija kimetin vëllait


Xhemail Abrinë, në një tubim e kishin pa vetë:
-Çka ma dam për njeriun ?
-Ka shumë dame për njerin, po s’ka dam ma i madh se mos me njoftë vëlllaun, mos me dashtë edhe mos me ia dijtë kimetin.
-Po ka turli vëllau !
-Unë flas për vëlla si ashtë taman vëlla e jo “për turli vëllau”.

Xhemajl Abria Dhe Vëllai MburravecShkoi Xhemail Abria n’Prishtinë, n’ditë t’mretit, e po banë llaf me gjin. Nër burra ish kanë edhe vëllai i Xhemailit, Vesel Çaushi, çaushi i mretit e kapadai i madh. P’e vesin xhinja Veselin:
A ke vra shumë gjin, Vesel ?
-Valla nizet e pesë me qit gisht, - tha Veseli edhe p’e luen gishtin.
E veten Xhamail Abrinë:
-Po ti , Xhemail, a ke vra shumë ?
-Sall ni magju e kam vra.
-Qysh ni magjup !
-Po, besa, se ma rrehi vëllain tem, Veselin.*